Sør-Fron sangkor

Liker du å synge?
Hvis svaret er JA
har vi plass til deg i koret 


Som korist hos oss får du oppleve;

* Et solid samhold med felles interesse
* Korøving hver onsdag
* En dyktig dirigent
* Medbestemmelse av repertoar

* Medlemsblad fra Norges Korforbund,
og mange medlemsfordeler
* Konserter
*Korseminar
* Korturer
* Samarbeid med lokalt musikklag
* Lokale sangerstevner
* Landsfestival for kor
* Korcup
…. med meget mer….

Håper du er såpass glad i sang at du ble 
nysgjerrrig på hva vi holder på med nå. 

Vi sees kanskje?

Hilsen admin 
sbarlund@online.no


Vil du oss noe, men ikke vil skrive det her, kan du sende epost til:


postkasse@sor-fron-sangkor.com  
(kopier og lim inn linken i din egen pc)

så tar ADMIN og formidler til rette vedkommende i koret.

Slik finner du fram her

På venstre side ser dere de ulike sidene våre. Noen av disse har en trekant > , det betyr at det er undersider. For å se de må du klikke på siden og da kommer de opp.
God fornøyelse på vår hjemmeside. 

Ris og ros tas i mot på 

postkassa eller i gjesteboka vår.
Hilsen B

En presentasjon av Sør-Fron sangkor sitt virke.

Sør-Fron sangkor er et godt blanda kor
med flotte humørfylte medlemmer.


Koret ble i 2005 tildelt Sør-Fron kommunes kulturpris, noe vi er veldig stolte av. 


Året før feiret vi 90 års jubileum med meget høy aktivitet, tross den høye  alder.

Vi arrangerte konsert i Sør-Fron kulturhus, hvor vi samtidig hadde en flott utstilling med god dokumentasjon av hva koret har
opplevd gjennom 90 år.

Videre arrangerte vi kirkekonsert i Gudbrandsdalsdomen,
og senere på året hadde vi jubileumsfest, med æresmedlemmer og gjester på Fefor.

Norges Korforbund Gudbrandsdal var 90 år i 2005, og i den anledning tok Sør-Fron sangkor oppgaven med å arrangere årets sangerstevne.
Det ble et meget vellykket stevne på Kulturhuset og i kirken, med mange gode tilbakemeldinger.

Aktiviteten i 2006 var også god. Koret ble nr. to i sin klasse i Kor- Cupen på Tretten i mars, og vi deltok også på Landsfestivalen for kor i Trondheim i mai. 


Vårt repertoar spenner vidt,
fra populærmusikk til gospel m.m. 

Vi er ute og synger på diverse tilstelninger i bygda vår, og selvfølgelig på stevner.


Vi arrangerer hvert år de gjeve Syng med oss-kveldene i bygda, fordelt på Lidarende, Kommunelokalet, Øvertun og Harpefoss grendahus.

I de senere år ser dere på vår egen hjemmeside hva vi har styra med. Det siste i  2009 var kurs med Carl Høgseth og påfølgende konsert  sammen med Bettan, på Brunstad Conferanse Center i Stokke Vestfold. Kjempeartig å få være med på og flotte sanger.

Så er du interessert i glad sang i et godt kormiljø sammen med gode venner, er du velkommen til vår øving på Dalegudbrands gard tirsdag kl.19.00 

* * * * * * *  
Vi oppfordrer spesielt gutter/menn til å ta kontakt, men alle er hjertelig velkommen.


* * * * * * * 

 

Fana vår er håndbrodert av Magnhild Brandrud

Historien om fana vår kommer her ----->

Vår logo er tegnet av Fride Gunn Rudi

Sør-Fron sangkor jubileumsåret 2004

1.rekke: Kristin Langøygard,Ragnhild Aasmundstad,Ragna Rognstad,Arnhild Aanekre,Vegard Bjerke,Thor Iversen,Tor Sønsteli,Birger Tangstad,Johnny Lønning,Bjørg Haave,Hilde Bjørnstad,Wenche Stakston, Randi Haug,Marit Nyhus

2.rekke:Unni Baukhol,Liv Luka,Synøve Barlund,Torunn Kvernes,Liv Toril Granslåen,Ruth Korstad,Ivar Hovden,Randi Lorentzen,Lillian Havn,Kristin Rønningen,Jorunn Hjerkinn,May Britt Tangen,Lise Berit Rundtom,Mette Hovslien,
Mona Pettersen.

3.rekke: Reidun Danielsen,Ole Anton Fossehagen,Bjørn Haugseh,Olav Prestløkken,Knut Stakston,Hans Petter Skurdal,Tor Aasmundstad,Hans Wassrud.

Det er helse i hver tone

Syng deg friskere!

Å synge kan hjelpe på urolig mage, melder Expressen på nett.
Christina Grape, sykepleier ved mage- og tarmavdelingen på Ersta sjukhus i Stockholm tok for ett år siden initiativet til
studien "Magmunnarna" .
Hun har nå studert sangens effekt på personer med IBS,
eller urolig mage.
- Tidligere forskning har vist at IBS-patsenter har lavere nivåer av oksytosin, men i "Magmunnarna" så vi at hormonnivåene økte etter sangtimene, forteller Grape til Expressen. Oksytosin kalles også fred-og ro-hormonet i kroppen.
Føler seg bedre
- Å synge i kor er dessuten sosialt og gruppedynamikken skaper en positiv spiral som gir energi. Det gjør at sangerne føler seg bedre og takler vansker bedre, sier sykepleieren.
-Rent fysisk trenes mellomgulvet gjennom at pustemuskulaturen brukes, forklarer hun.
Ideen til prosjektet fikk sykepleieren da hun selv oppdaget hvor bra hun hadde det både fysisk og psykisk etter sangtimene sine.
Brukes i helseomsorgen
Sang brukes allerede som helseomsorg i ulike sammenhenger i Sverige. I fjor startet Apoteket og Kungliga Operan en sangskole på nettet. Det finnes til og med svenske bedrifter som har korsang i helseomsorgsarbeidet på arbeidsplassen.
I en del fylker finnes "Jeg kan ikke synge"-kor eller "Alle kan synge"-kor, noe som også finnes i Norge.Her hjemme er sanger og dirigent for koret Grex Vocalis, Carl Høgset, mannen bak "Alle kan synge"-korene, som har blitt mottatt med stor respons. Han har stor tro på de svenske forskningsfunnene.
- Når du øver deg til å bruke musklene i underliv og mellomgulv og bruker pusten er det veldig sunt for kroppen, ikke minst for lungene. Det som også skjer er at når man virkelig arbeider intenst med sangen, så virker endorfinene slik at man blir oppstemt, sier Høgset til Mozon.no.
Engasjere seg følelesesmessig
Men det psykiske aspektet er like viktig, ifølge dirigenten.
- Det å engasjere seg i en sang er også å engasjere seg følelsesmessig, og det er veldig bra for oss. Og dette med fellesskapet, for eksempel i et kor, det gir en følelse av samhørighet, sier Høgset.Han viser til en tysk undersøkelse som har sammenlignet en gruppe der deltakerne hadde sunget i kor i 30 år med en gruppe som ikke hadde sunget aktivt.
- De som hadde sunget i 30 år var klart friskere enn de som ikke hadde gjort det. De taklet hverdagslivene og "vondtene" sine mye bedre, sier Høgset.
 

Anita Fuglaas 04.11.2012 12:41

Hei. Dere. Jeg så at dere har vært innom hjemmesiden vår. Helt enig at det er interessant og gøy å følge med på hva som skjer i kormiljøene.vh.Vox Humana

| Svar

Nyeste kommentarer

21.10 | 15:04

Fine dølaviser! Hvor kan jeg finne teksten til Pål Kluften: "Der Laugen sullar og Vinstra syng"? Og eventuelt høre den sunget?

03.03 | 09:09

Feil på linken til Tretten KorCup.
Skal være: https://www.trettensangkor.no/tretten-korcup-2.html

12.09 | 12:13

Hei på dere,

Vi sender dere denne informasjonen da den kanskje er relevant for dere.
Den kritikerroste spillefilmen basert på Andrea Bocellis selvbiografi «Musikkens Stillhet» har premiere i siste halvdel av september.
Ordinær premiere er fredag 28. sept

02.09 | 11:47

Hei. Eg er svigerdattera til Hildur Olafsen, og prøva å skrive ned livet hennar. Ho rører så mykje nå, at eg har valgt å spørja døkk.
Var Hildur med i koret?